VEGARD HEGGELUND

Litt om meg

Mitt navn er Vegard Heggelund, jeg er en 24 år gammel mann som er født og oppvokst i Kopervik, Rogaland. Nå er jeg bosatt i Oslo hvor jeg er skuespillerstudent ved NSKI Høyskole. Ved siden av studiet er jeg samtidig på jakt etter oppdrag og arbeidserfaring.

Jeg har tidligere opptrådt i musikal, kortfilm, og vært statist i norsk spillefilm. Høsten 2019 begynte jeg å studere ved NSKI Høyskole, hvor jeg skal ta en bachelorgrad innen skuespill. Hovedfokuset mitt er å lære mest mulig på de tre årene jeg går på NSKI. Det er en utfordrende og spennende prosess, som må tas på alvor. Det er selvfølgelig også viktig å ha det gøy i prosessen.

Jeg har alltid likt å lære nye ting. Som barn hadde jeg mange forskjellige hobbyer. Jeg drev med sjonglering, syklet på enhjulssykkel, gitar, tegning, skuespill, akrobatikk, skating, pil og bue skyting, fotball, sang, og musikk. Ikke alt har vært like vellykket, men mye av det jeg faktisk ble god på, lærte jeg sammen med min tre år eldre bror.

Når jeg var 14år «selvutnevnte» jeg meg selv som skuespiller, regissør, manusforfatter, kameramann, film-editor og PR ansvarlig som resulterte til korte videoprosjekter som ble lagt ut på YouTube. YouTube-prosjektet (som nå er blitt lagt ned) fikk totalt 570,000 visninger. Jeg har alltid hatt et øye for det kreative, og alltid hatt et behov for å lære, og uttrykke meg selv. Med dette har jeg fått noen kreative og praktiske verktøy, som jeg fortsatt kan bruke den dag i dag. (se CV)

Det å uttrykke seg selv på en kreativ måte er fortsatt svært viktig for meg. Selv om veien mot å bli en profesjonell skuespiller kan være svært vanskelig, så er det dette jeg skal og ønsker å bli. Det er et enormt stykke arbeid i vente, men prosessen i seg selv er det jeg lever for. Jeg skal fortsette å jobbe, og sette kursen mot videre utvikling.

-Vegard Heggelund